Mythodia logo

Πόσο όμορφο είναι να ονειρεύεσαι… Ακόμα πιο όμορφο, όμως, είναι όταν ένα όνειρό σου γίνεται πραγματικότητα. Κι όταν σκέφτεσαι ότι αυτό δεν συμβαίνει κατά τύχη, αλλά λόγω εμπιστοσύνης και υποστήριξης ανθρώπων που εκτιμάς και θαυμάζεις, τότε η απόκτηση μιας σταθερής θεατρικής στέγης αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία. Με αίσθημα ευθύνης, λοιπόν, και προσπαθώντας να έχουμε πάντα στο νου μας τις φωνές των δασκάλων μας, ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ζωή μας κάνοντας δεύτερο σπίτι μας το θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ. Κι αν ο έρωτας κρατάει χρόνια… από τότε που –ως παιδιά ακόμα- είδαμε για πρώτη φορά παράσταση εδώ… η αγάπη για αυτόν τον μαγικό χώρο έκφρασης και δημιουργίας, μπορούμε να πούμε πια, ότι έβγαλε ρίζες.


Mythodia team

Ως μαθητές, γνωριστήκαμε πριν από ακριβώς δέκα χρόνια, όταν έτυχε να μας κάνει μάθημα η ίδια δασκάλα (η αγαπημένη μας κυρία Κακκαρελίδου) και λίγους μήνες μετά διαβήκαμε για πρώτη φορά το κατώφλι της δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Εκεί, ο παντοτινός θεατρικός μας «πατέρας» Διαγόρας Χρονόπουλος, μας έδωσε την ευκαιρία να παίξουμε μαζί σε αρκετές παραστάσεις στο ιερό «Υπόγειο», στην Φρυνίχου, στην Επίδαυρο και μετά τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους. Όταν συναντάς ανθρώπους που μοιράζεστε τις ίδιες ανησυχίες, τα ίδια όνειρα, που σας συγκινούν τα ίδια πράγματα, τότε απλώς… τους κρατάς κοντά σου με νύχια και με δόντια.

Κι έτσι, μετά από διάφορες περιπλανήσεις, είμαστε τώρα εδώ… στο Θησείο. Έτοιμοι να κουβαλήσουμε ξανά σκηνικά, να ψάξουμε κοστούμια, να βουτήξουμε βαθιά μέσα σε καινούργια θεατρικά έργα, να γνωρίσουμε νέους καλλιτέχνες, να μάθουμε δίπλα στους παλιούς και να βιώσουμε έντονα συναισθήματα μπροστά αλλά και πάνω στην σκηνή.

Επιστρέφοντας τις κερκίδες των θεατών στην παλιά τους διάταξη (ο ένας απέναντι στον άλλον), είμαστε αποφασισμένοι να κοιτάξουμε ο ένας τον άλλον στα μάτια. Με στόχο να δημιουργήσουμε ένα θέατρο συνόλου, να προσφέρουμε χώρο και βήμα σε νέους ανθρώπους, να φέρουμε για πρώτη φορά στο θέατρο θεατές όλων των ηλικιών, να παρουσιάσουμε με πλήρη σεβασμό δυνατά κείμενα του 20 ου αιώνα, να γνωρίσουμε στο κοινό καινούργια έργα, να μιλήσουμε χωρίς φόβο για το «εδώ» και το «σήμερα», το θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ανοίγει και φέτος τις πόρτες του και σας προσκαλεί να γίνετε το πιο σημαντικό μέλος της παρέας του. Διότι το θέατρο υπάρχει μόνο όταν έχει θεατές…


28.09.2018
Γεράσιμος & Νικορέστης«Θα θέλαμε να υπάρχουν άνθρωποι που εκφράζονται, να εκφράζονται καινούργια σχήματα, καινούργιες μορφές. Χωρίς τους περιορισμούς αυτούς που είχαμε κληρονομήσει από το παρελθόν…»

Κάρολος Κουν


Προηγούμενες Παραστάσεις Μυθωδίας

"Ο Καλός Άνθρωπος του Σετσουάν" Μπ. Μπρεχτ Θησείον 2018-2019
"Μην σκοτώνεις την μαμά" Olvio 2018-2019
"Το Συρματόπλεγμα" Ν. Χανιωτάκη Θησείον - Μουσείο Μπενάκη - Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
"Η Μουσική που σταμάτησε τον Πετροπόλεμο" Δ. Σπύρου Θησείον - Μουσείο Μπενάκη - Δημοτικό Θέατρο Πειραιά 2017-2019
"Λυσσασμένη Γάτα" Τ. Γουίλλιαμς Θησείον 2018
“4 λεπτά 12 δευτερόλεπτα” Τζ. Φριτς Θησείον 2017
“Σφήκες” Αριστοφάνης Περιοδεία 2013
“Ο Κουλοχέρης του Σποκέιν” Μ. ΜακΝτόνα Αργώ & Αυλαία 2011-2014
“Πινόκιο” Κ. Κολόντι Άννα & Μαρία Καλουτά 2011
“Έρως...ανίκατε μάχαν;” Συρραφή κειμένων Αργώ Studio 2010
“Οι Ηλίθιοι” Ν. Σάιμον Αργώ 2010
“Φαλακρή Τραγουδίστρια” Ε. Ιονέσκο Αργώ 2009
“Μια στιγμή πριν” Σ. Μπελμπέλ Μαίρη Αρώνη (Θέατρο Σταθμός) 2008
“Κούκου” Ζ. Φεϊντό Μαίρη Αρώνη & Αργώ 2007
“Τα παντρολογήματα” Ν. Γκόγκολ Θέατρο της Ημέρας 2006